QISHLOQ XO‘JALIK MAHSULOTLARINI RIVOJLANISH OMILLARI

QISHLOQ XO‘JALIK MAHSULOTLARINI RIVOJLANISH OMILLARI

Authors

  • Xoliqov M.M. tayanch doktorant, NDPI

DOI:

https://doi.org/10.54613/ku.v1i1.353

Keywords:

qishloq, meva, sabzavot, mahsulot, texnika, jarayon, tizim.

Abstract

Maqolada qishloq xo‘jalik mahsulotlarini rivojlanish omillari to’g’risidagi ma’lumotlar yoritilgan. Qishloq xo‘jaligiga ta’sir qiluvchi barcha omillar yani ijtimoiy, iqtisodiy va bevosita ularning ikkalasi bilan bog‘liq bo‘lgan fan va texnologiya rivojini ta’minlovchi, yer resurslari, tarkibi va ekologik omillar kabi guruhlarga ajratilgan.

Foydalanilgan adabiyotlar:

O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2019 yil 23 oktabrdagi “O‘zbekiston Respublikasi qishloq xo‘jaligini rivojlantirishning 2020 – 2030 yillarga mo‘ljallangan strategiyasini tasdiqlash to‘g‘risida”gi PF-5853-sonli Farmoni

Nasirova Sh.N., Holikov M.M., Jo‘rayev X.A. The importance of improving the drying processes of fruit and vegetable pastilles // Научный журнал UNIVERSUM: «Технические науки» № 7 (100), М., Изд. «МЦНО», ISSN: 2311-5122, DOI: 10.32743/UniTech, 2022.100. – C. 7-4, Россия, 34- 38 с.

Published

2023-06-21

Iqtiboslik olish

Xoliqov M.M. (2023). QISHLOQ XO‘JALIK MAHSULOTLARINI RIVOJLANISH OMILLARI. QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 1(1), 281–282. https://doi.org/10.54613/ku.v1i1.353

Issue

Section

QISHLOQ XO‘JALIGIDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH ORQALI YER UNUMDORLIGI, HOSILDORLIK VA NASLLI CHORVA MOLLARINI YETISHTIRISH
Loading...