BOSHLАNG‘ICH TА’LIMDА FONETIKА MАVZUSINI O‘QITISH BO‘YICHА YАNGICHА YONDАSHUVLАR - Imomаliyevа, Mushаrrаfxon; Vаlijonovа, Moxichexrаxon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’limda Fonetika mavzusini o‘qitishda yangicha yondashuvlarning qo‘llanilishi va natijada o‘quvchilarning bilim olish samaradorligiga qay darajada ijobiy ta’sir qilishi haqida so‘z boradi. Bunda boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining nutqiy mahorati, sifatlari va darsda qanday nutqdan foydalanishi haqida bir qancha o‘zbek va xorijiy mamlakatdagi olimlarning nazariy va amaliy qarashlari tahlil etilgan, shu bilan birga, turli interfaol metodlar orqali yurtimizdagi boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining innovatsion texnologiyalardan qay darajada foydalanishlari va boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining yaxshi bilim olishi uchun darsni qanday tashkil etish borasida bir qator tavsiyalar berilgan.