SANOAT KORXONALARIDA INNOVATSION FAOLIYATNI AMALGA OSHIRISHNING MOLIYAVIY MEXANIZMI - Xolmirzayev, Ulug‘bek; Xakimova , Go‘zal (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqola sanoat korxonalarida innovatsion faoliyatni amalga oshirish uchun qo‘llaniladigan moliyaviy mexanizmlarni o‘rganadi. Maqolada innovatsiyalarni moliyalashtirish va qo‘llab-quvvatlash uchun ushbu korxonalar tomonidan qo‘llaniladigan turli strategiyalar, vositalarni va ularning mahsuldorlik, raqobatbardoshlik va umumiy samaradorlikka ta’sirini o‘rganadi. Tadqiqot sanoat sektorida innovatsiyalarni qo‘llab-quvvatlash uchun moliyaviy resurslardan samarali foydalanish haqida tushuncha berishga qaratilgan.