TURIZM SALOXIYATINI RIVOJLANTIRISHDA EKOTURIZM BO‘YICHA JAXON TAJRIBASI - Tirkacheva , Farangiz (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqola turizmda ekoturizmni jahon tajribasida rivojlantirishni keng kontekstida o‘rganadi. Atrof-muhitni asrash va mahalliy aholining farovonligini qo‘llab-quvvatlovchi tabiiy hududlarga mas’uliyat bilan sayohat qilish bilan tavsiflangan ekoturizm butun dunyo bo‘ylab katta qiziqish uyg‘otdi. Maqola ekoturizmni rivojlantirishning keng doiralariga integratsiyalashuviga oid dunyoning turli mintaqalarida duch keladigan turli tajribalar, strategiyalar va muammolarni o‘rganishga qaratilgan. Mazkur maqola amaliy tadqiqotlar, ilg‘or tajribalar va rivojlanayotgan tendensiyalarni o‘rganib, ushbu tadqiqot tabiiy resurslarni muhofaza qilish va mahalliy hamjamiyatlarni qo‘llab-quvvatlash bilan birga turizmning barqaror o‘sishini rag‘batlantirish uchun ekoturizmdan qanday samarali foydalanish mumkinligi haqida ma’lumot beradi.