TA`LIM TIZIMI BOSHQARUVINI ZAMONAVIY MENEJMENT YONDASHUVLARI ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH - Yuldasheva Yulduzxon Muhamedovna (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Hozirgi vaqtda ta'lim jarayoni yangi Uyg'onish davri pedagogikasi tamoyillariga asoslangan zamonaviy yondashuvni talab qiladi, bunda asosiy e'tibor talabaning individual ehtiyojlari, qiziqishlari va qobiliyatiga moslashtirilgan shaxsiy ta'limga qaratilgan. Talabalar zamonaviy dunyoning tez sur'atlarda muvaffaqiyat qozonishi uchun ta'lim jarayonini innovatsion boshqarish talab etiladi. Ushbu maqolada biz yangi Uyg'onish davri pedagogikasi sharoitida zamonaviy boshqaruv yondashuvlari asosida ta'lim jarayonini boshqarishning shakllanishini ko'rib chiqamiz.