BOSHLANG'ICH SINF O'QUVCHILARI O'RTASIDA TABIIY FANLARNI O'QITISH TEXNIKASI - Tursunova Nasiba Alisher qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Bugungi XXI asr fan va texnikaning rivojlanishi ilm fanga bo’lgan talabning oshishiga, shu yo’l bilan birga tabiatning, butun borliqning ifloslanishiga sabab bo’lmoqda. Aynan ilm-fan mavqeyining oshishi va atrof-muhitning ifloslanmaslik talablarini muvozanatlash maqsadida bolalarni tabiat bilan tanishtirish metodikasini darslarda qo’llash bugungi ilg’or pedagoglarning tom ma’nodagi yuksak vazifalaridan biri desak mubolag’a bo’lmaydi. Ushbu maqolada tabiat bilan tanishtirish metodikasining ta’lim tizimida tutgan o’rni, jamiyatda egallagan mavqeyi va uning metodlari bo’yicha turli olimlarning fikrlari, hamda bolalarda ushbu metodlarni qay tartibda qo’llash to’g’risida mulohazalar keltirib o’tilgan va tegishli xulosalarga kelingan.