BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARNING O’QISH SAVODXONLIGINI BAHOLOVCHI PIRLS XALQARO TADQIQOTI - Raximjonova Oyjamol; Davlatova Saidaxon Tojimuhammad qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada boshlang’ich sinf o’quvchilarining matnni o’qib tushunish yo’nalishini baholovchi xalqaro dasturi hisoblangan PIRLS – 2021 taqiqot metodi haqida ma’lumotlar berilgan. Ushbu maqoladan siz PIRLS tadqiqotining tarixi, tadqiqot maqsadi, o’tkazish usullari, tashkillanish jarayoni, o’qitish jarayonining savodxonligi, yillar kesimidagi reyting natijalari kabi yo’nalishdagi ma’lumotlarga ega bo’lishingiz mumkin.