PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Oʻralova Dinora Aliboy qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada suitsidning qanchalik global muammoligi, dunyo bo’yicha foizlarda ko’rinishi va psixologik sabablari ko’rsatib o’tilgan. Shu bilan bir qatorda suitsidning oldini olish va bunday holatlar takrorlanmasligi uchun psixologik yechimlar va tavsiyalar berib o’tilgan. Va bir qatorda oʻsmirlik davriga umumiy tavsif berib oʻtilgan.