MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTIDA ZAMONAVIY INNOVATSION FAOLIYAT - Raxmataliyeva Gulasal Ravshanjon qizi; Muhammadjonov Muslimbek Muhsinjon o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Maqolada maktabgacha ta’lim tizimi rivojlanishining hozirgi kundagi holati va sohada olib borilayotgan islohotlar haqida malumotlar, tavsiya va xulosalar keltirilgan bo‘lib ushbu jarayonda zamonaviy innovatsion texnologiyaning maktabgacha ta’lim tashkilotlarida qo‘llanilishi, bugungi kunda ta’lim sifatini oshirish yo‘lidagi muammolar, ularni bartaraf etish hamda istiqbolini belgilash yo‘lidagi fikr va mulohazalar, jumladan, o‘quv dasturlarni takomillashtirish hamda ularning ta’lim sifatiga ta’siri haqida ham ma’lumotlar berib o‘tilgan. Tatbiq etilishi mumkin bo‘lgan amaliy jihatlari, yangicha metodlar bilan ishlashning yutuq va kamchiliklari tahlil qilingan