MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI SANʼAT FAOLIYATI ORQALI IJODKORLIKKA OʻRGATISH - Choriyeva Durdona (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Maqolamning mazmuni shundan iboratki maktabgacha yoshdagi bolalarning ijodkorligini, badiiy va estetik didini shakillantirishda nimalarga eʼtibor qaratish kerakligi. Tasviriy faoliyat , qoʻshiq aytish ,raqs tushish, dramatizatsiya oʻyinlar yordamida fikrlash doirasini kengaytirish . Diqqat, xotirasini va tasavvurlarini kengaytirish koʻzda tutilgan. Bolalarda kreativlik va ijodkorligini oshirishda bolalarga koʻproq erkinlik berilishi tarafdoriman. Erkinlik orqali bolalarning shaxsiy fazilatlari ,dunyoqarashini bilib olishimiz va yanada oʻstirishimiz mumkin.