BIG DATE TIZIMI HAQIDA UMUMIY TASNIF VA TUSHUNCHA - Tolibjonov Xurshidbek Hayotjon o‘g‘li; Meliboyev Azizjon Ikromjon o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Siz ushbu maqolada Big tada atamasi haqida to’liq ma’lumot olasiz. Big dataning kelib chiqish tarixi va uning qo’llanish sohalari haqida aniq ma’lumotlar aks etgan.Dunyoda raqamlashgan ma’lumotlarning yillar bo’yicha ortib borishi va Hadoop loyihasining ishlash tizimi va ahamiyati haqida ma’lumotlar bilan ham boyitilgan.