TURLI SOHALARDA BUYUMLAR INTERNETI (IOT) NI ISHLAB CHIQISH VA ULARDAN FOYDALANISH - Odilov Abdulloh; Mulaydinov Farxodjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Maqolada buyumlar Interneti (IoT) texnologiyalari va ularning iqtisodiyotning turli sohalariga ta’siri ko’rib chiqiladi. IoT tizimlari faoliyatining asosiy tamoyillari va ulardan ishlab chiqarish, uy-joy kommunal xo’jaligi, sog’liqni saqlash va boshqa sohalarda foydalanish misollari bayon etilgan. IoT texnologiyalarining texnik va biznes jihatlari, shuningdek, xavfsizlik va maʼlumotlarni himoya qilish masalalari tahlili oʻtkazildi. IoT texnologiyalarini rivojlantirishning hozirgi tendentsiyalari va ularning iqtisodiyot va jamiyat kelajagiga ta’siri taqdim etiladi. Ish axborot texnologiyalari, menejment va biznes sohasidagi mutaxassislar uchun, shuningdek, zamonaviy texnologik tendentsiyalar va ularning odamlar hayotiga ta’siri bilan qiziqqan har bir kishi uchun foydali bo’lishi mumkin.