TURLI SOHALARDA VIRTUAL VA KENGAYTIRILGAN HAQIQATNI ISHLAB CHIQISH VA QO’LLASH. - Odilov Abdulloh; Mulaydinov Farxodjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada turli sohalarda virtual va kengaytirilgan haqiqatning rivojlanishi va qo’llanilishi muhokama qilinadi. Ishning birinchi qismida VR va ARning asosiy tushunchalari va texnologiyalari, shuningdek, tibbiyot, taʼlim, koʻngilochar va turizm kabi turli sohalarda ulardan foydalanish misollari yoritilgan. Ishning ikkinchi qismi biznes uchun VR va AR imkoniyatlarini, jumladan, yangi mahsulot va xizmatlarni yaratish, mijozlar bilan oʻzaro munosabatlarni yaxshilash va ish samaradorligini oshirish imkoniyatlarini oʻrganadi. Bundan tashqari, maqolada VR va AR loyihalarini amalga oshirishda yuzaga kelishi mumkin bo’lgan muammolar va to’siqlar, masalan, yuqori xarajat va rivojlanishning murakkabligi muhokama qilinadi. Xulosa qilib aytganda, maqola VR va AR texnologiyalarini ishlab chiqish va qo’llash turli sohalar uchun katta imkoniyatlarga ega va kelajakda ulardan foydalanish o’sishda davom etadi, degan xulosaga keladi.