BO‘LAJAK O‘QITUVCHILAR UCHUN JISMONIY TARBIYA MASHG‘ULOTLARIDA SOG‘LOM TURMUSH TARZI MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHNING AMALIY-METODIK IMKONIYATLARI - H.I. Pozilov; A.Yu.Maxkamov (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qituvchilar uchun jismoniy tarbiya mashg‘ulotlari orqali sog‘lom turmush madaniyatini shakllantirishda amaliy imkoniyatlar faol jismoniy harakat, chiniqish, muntazam jismoniy harakatlarni amalga oshirish, kun tartibini to‘g‘ri va oqilona rejalashtirish, to‘g‘ri va sifatli ovqatlanish , atrof muhitni toza saqlash va ekologik madaniyatni shakllantirish, psixogigienik talablarga rioya etish, zararli odatlarga yo‘l qo‘ymaslik xususidagi amaliy-metodik tavsiyalar bo‘yicha ma’lumotlar yoritilgan.