OLIY TA`LIM MUASSASALARIDA TA`LIM SIFATINI OSHIRISHDA GIMNASTIKA MASHG‘ULOTLARINING O’RNI - F.A.ERKABOYEVA; D.A.MAMASOBIROVA; A.Yu.Maxkamov (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqola orqali barcha ta’lim muassasalarida tarbiyalanuvchi,o‘quvchi va talabalarning gimnastika mashg‘ulotlarida turli holatda shikastlanishlarini oldini olish, mashg‘ulotni asosiy qoidalari va tashkil qilinishi, nima sabablarga ko‘ra gimnastika mashg‘ulotida shikastlanishi, shikaslanish sharoitlarni belgilaydigan omillari, shikastlaganishga asosiy sabablar, gimnastika mashg‘ulotlarida muhofaza qilish va yordam ko‘rsatish kabi tushunchalar yoritib o‘tilgan.