BARQAROR IQTISODIY RIVOJLANISH JAMIYAT TARAQQIYOT ASOSI - Isomadinova Go‘zal (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Barqaror iqtisodiy rivojlanish - bu kelajak avlodlar uchun tabiiy resurslar va atrof-muhitni himoya qiladigan tarzda inson ehtiyojlarini qondirishga harakat qiladigan iqtisodiy rivojlanish. Bu ekotizim ichidagi iqtisodiy funktsiyani anglatadi, uni hech qachon iqtisodiyotdan ajratib bo‘lmaydi.