IQTISODIY SIYOSATNING RIVOJLANISHIDA FISKAL VA PUL-KREDIT SIYOSATI - Abdullaev Ahrorjon; Xurshid Gafurov (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada iqtisodiy siyosatni muvofiqlashtirishda asosiy e’tibor davlat farovonligini oshirish va uzoq muddatli makroiqtisodiy barqarorlikni saqlashga qaratilishi kerakligi, fiskal va pul-kredit siyosatini samarali yo‘lga qo‘yish rivojlanish uchun muhim qadam ekanligi yoritib berilgan. Ushbu maqola soliq-byudjet va pul-kredit siyosatini shakllantirishning nazariy va uslubiy asoslarini takomillashtirish hamda barqaror iqtisodiy rivojlanishni ta’minlash maqsadida ularni muvofiqlashtirishni takomillashtirishning ustuvor yo‘nalishlarini belgilashga qaratilgan. Biz fiskal-pul aralashmasini o‘rganish uchun institutsional yondashuvni ishlab chiqdik. Fiskal choratadbirlarni amalga oshirish uchun qulay pul sharoitlarini yaratish va pul-kredit tartibga solish uchun muvozanatli byudjetni shakllantirish maqsadga muvofiqdir. Bundan tashqari davlat xarajatlarining turlari va inflatsiyaning ham iqtisodiy siyosatga bog‘liqligini ham qisman yoritib berdik.6. Mulaydinov, F., & Solidjonov, D. Virtual va to’ldirilgan reallik texnologiyalari. Tamaddun–2022.