AMIR TEMUR TEMURIYLAR DAVLAT BOSHQARUVI TIZIMI DIPLOMATIK ALOQALARI - Baxtiyorov Shoxrux G’ulom o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada Amir Temur hukmronlik davrida davlat boshqaruvi haqida ma’lumotlar keltirilgan va chet mamlakatlar bilan diplamatik aloqalari keltirilib o’tilgan. Amir Temur saltanatning boshqaruvida o’n ikki qoidaga butun hayoti davomida rioya etganligi ta’kidlagan. Temur saltanatida boshqaruv idoralari dargoh va devonlarning faoliyati, rahbarlikka tayinlanganlarning shaxsiy xususiyatlari haqida ma’lumot keltirib o’tilgan. Bundan tashqari diplomatik sulhlar savdo bitimlar hammasi Amir Temurning o’z qarorgohida bo’lishi bu maqolada keltirib o’tilgan.