SEL TOSHQINLARI VA UNING NATIJASIDA KELIB CHIQAYOTGAN MINTAQAVIY MUAMMOLAR ULARGA YECHIM TOPISH - Akramova Shiringul Furqatjon qizi; Toshturdiyev Nurbek Nurali o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Suv toshqinlari har yili inson hayoti, mulki va atrof-muhitga keng miqyosda vayron bo'lishiga olib keladigan va butun dunyo bo'ylab turli joylarda sodir bo'ladigan ofatlar qatoriga kiradi. Suv toshqini va sel hodisalari tabiiy hodisalar tufayli yuzaga keladi, lekin ularning paydo bo'lishi va ta'siri odamlarning harakatlari va harakatsizligi tufayli kuchaygan. Yillar davomida suv toshqini falokatlarini boshqarish amaliyoti an'anaviy yondashuvlardan vaqtinchalik javob choralaridan suv toshqini haqida xabardorlik, tayyorgarlik va javob choralarini ko'rishda texnologik jihatdan ilg'or vositalarni o'z ichiga olgan kompleks yondashuvlarga qadar rivojlandi. Maqolada ushbu mavzu haqida keng va aniq ma’lumotlar berib o’tilgan.