ZAMONAVIY BOZOR MUHITIDA IQTISODIY HAVFSIZLIKNI TA'MINLASHNING MUHIM CHORALARI - Qudratov J.A. (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
O‘zbekiston Respublikasida bozor munosabatlarini shakllanishi davrida yangi vujudga kelayotgan strategik tavakkalchiliklar ta‘sirida iqtisodiy xavfsizlikning nazariy masalalariga qiziqish keskin o‘sib bormoqda. Xavfsizlik ushbu konteksda hayotiy faoliyatning barcha sohalaridagi o‘zgarishlarni va o‘zaro aloqadorliklarni ifodalovchi integral tavsiflovchi ko‘rsatkich sifatida baholanmoqda. Buning natijasida O‘zbekistonning iqtisodiy xavfsizligi nazariyasi har jihatdan rivojlanib bormoqda. Ushbu maqolada iqtisodiy xavfsizlikni iqtisodiyotdagi o‘rni haqida so‘z boradi.