ZAMONAVIY AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARI YORDAMIDA TURIZM SOHASIDAGI MUAMMOLARGA YECHIMLAR - Ro‘ziyev Shohruzbek Ravshanjon o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqola yuqorida tilga olingan turizm muammolarini hal qilish uchun zamonaviy AKTdan foydalangan holda amalga oshirilishi mumkin bo'lgan yechimlarni o'rganadi. Birinchidan, maqolada turizmning mahalliy jamoalarga, atrof-muhitga va global iqtisodiyotga ta'siri tasvirlangan. So‘ngra zamonaviy AKTdan foydalangan holda amalga oshirilishi mumkin bo‘lgan aniq yechimlarni ko‘rib chiqishdan oldin sanoat duch keladigan muammolarni bayon qiladi. Maqola ushbu yechimlarning sanoat va keng jamiyat uchun foydalarini umumlashtirib yakunlanadi.