SUG‘ORILADIGAN TIPIK BO‘Z TUPROQLARDA BIOMIKROELEMENTLAR MIQDORI VA RAQAMLI XARITALASH - Abduxakimova Xusnidaxon Abdullayevna; Abduvaxobova Ximoyatxon Ilxomjon qizi; Ma’rufjonov Javohir G‘ayratjon o‘g‘li; Solijonova Dilafro‘zxon Shuxratjon qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Shohimardonsoy konus yoyilmasi sug‘oriladigan tipik bo‘z tuproqlarida biomikroelementlarni o‘simlik va tirik organizmlar uchun ahamiyati, tuproqdagi ta’minlanganlik darajasi va harakatchan rux uchun geokimyoviy raqamli kartogrammasi hamda aerofotosur’ati keltirilgan.