XARM 5ROBOTIDA INDUKTIV DATCHIK VA BO'G'INLAR SINXRON ISHLASH TIZIMINI LOYIHALASHAVTOMATLASHTIRISH - Abbosxon Qobiljonov Anvar o‘g‘li; Mirzayev Oybek Mahmudjon o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
XArm 5 roboti ko'p qirrali robot manipulyator bo'lib, u turli ilovalar, jumladan sanoat avtomatizatsiyasi, tibbiy va jarrohlik muolajalar, hattoki tadqiqot va ishlanmalar uchun ishlatilishi mumkin. XArm 5 robotining asosiy komponentlaridan biri bu induktiv sensordir. Ushbu turdagi sensorlar vintlardek, murvatlar va boshqa metall komponentlar kabi metall buyumlar mavjudligini aniqlash uchun ishlatiladi. Induktiv sensorlar odatda sanoat robotlarida qo'llaniladi va XArm 5roboti bundan mustasno emas. Induktiv sensor robotning harakat doirasidagi metall buyumlar mavjudligini aniqlash uchun ishlatiladi. Bu robotga o'z harakat doirasidagi ob'ektlarni aniq aniqlash va boshqarish imkonini beradi, bu esa vazifalarni avtomatlashtirishning aniq va ishonchli usulini ta'minlaydi.