MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYLARDAN FOYDALANIB SAMARALI MASHG‘ULOT O‘TISHNING AVFZALIKLARI - Yo‘ldashev Axrorjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Maqolada maktabgacha ta’limda zamonaviy texnologiyalardan foydalanishning afzalliklari muhokama qilinadi. Planshetlar, o‘yinga asoslangan o‘rganish va virtual haqiqat kabi vositalardan foydalangan holda, bolalar erta kompyuter savodxonligini rivojlantirishlari va fikrlash, xotira va muammolarni hal qilish kabi kognitiv ko‘nikmalarni rivojlantirishlari mumkin. Texnologiya, shuningdek, shaxsiylashtirilgan va moslashtirilgan o‘rganish imkonini beradi, bu tarbiyachilarga individual ehtiyojlarni yanada samarali kuzatish va o‘rganish imkonini beradi. Bundan tashqari, maqolada an'anaviy usullar bilan solishtirganda texnologiyaga asoslangan ta’limning iqtisodiy samaradorligi, shuningdek, masofaviy kirish va tarbiyachilar o‘rtasida hamkorlik qilish imkoniyatlari ta’kidlangan.