ELEKTRON DARSLIKLAR YARATISH TEXNOLOGIYALARI - Xoldarboyev Rahimjon Axmatdjanovich; Abduvaxobova Robiyaxon Abdusamat qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Hozirgi vaqtda ta'lim sohasida kompyuter dasturlari - turli fanlar bo'yicha elektron darsliklarni ishlab chiqish eng dolzarb masala hisoblanadi. Elektron o'quv qo'llanmalaridan foydalanish nafaqat kelajakdagi mutaxassislikka qiziqishni, balki o'rganilayotgan fan bo'yicha o'quv faoliyatini ham oshirishi mumkin. Aksariyat talabalar ma'lumotni vizual tarzda yaxshiroq qabul qiladilar, ayniqsa, agar u yuqori sifatli bo'lsa. Elekton darsliklardan foydalanishda talabalar tashqi motivatsion omillardan qat'i nazar, o'quv jarayonining o'zidan zavqlana boshlaydilar. Mazkur maqolada elktron darsliklardan qay maqsadda foydalanish va ularning ijobiy taraflari haqida ma’lumotlar keltirilgan.