TABIIY FANLARNI O‘QITISHDA O‘QUVCHILARNI ILMIY DUNYOQARASHINI SHAKLLANTIRISH - Sotvoldiyeva M.M.; Matnazarova K.O. (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda tabiat to‘g‘risidagi bilimlarini jonli va jonsiz tabiat, jismlar va hodisalar, o‘simlik va hayvonlar, yilning har xil fasllaridagi tabiat o‘zgarishidagi tasavvur va tushunchalar hamda o‘quvchilarga tabiiy fanlarni ilmiy bilimlar asosida o‘qitish haqida so‘z yuritiladi. Maqolada asosan o‘quvchilarda ilmiy dunyoqarashlarini shakillantirish, ekologik madaniyat, ekologik tarbiyaga old bilimlarini rivojlantirish haqida ham fikrlar keltirilgan.