СФЕРА ЮЗИНИ ҲИСОБЛАШНИНГ БИР УСУЛИ ҲАҚИДА - Усмонов Хасанбой; Тоштемиров Баходиржон (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Маълумки, сфера юзасини хисоблашнинг шу кунгача жуда кўплаб усуллари топилган. Ушбу тезисда мен шу каби ишлардан бири бўлиб, унда интеграл хисоблашларни қўлламаган ҳолда натижага эришилган. Натижалар теорема шаклида келтирилган ва исботланган.