INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR ORQALI MUSIQA O‘QITUVCHILARINING METODIK KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH - Sobirova, Oygul (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Mazkur maqolada innovatsion pedagogik texnologiyalar orqali musiqa o‘qituvchilarining metodik kompetentligini rivojlantirish masalalari nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda raqamli vositalar, multimedia platformalari, interaktiv metodlar hamda kreativ yondashuvlarning musiqa ta’limi jarayoniga integratsiyasi o‘rganildi. Rivojlangan davlatlar tajribasi O‘zbekiston ta’lim tizimi bilan qiyoslanib, innovatsion texnologiyalarni mahalliy sharoitga moslashtirish imkoniyatlari aniqlandi. Tadqiqot davomida SWOT tahlil, qiyosiy tahlil va ekspert intervyulari asosida innovatsion texnologiyalarning kuchli va zaif jihatlari, imkoniyatlari hamda tahdidlari belgilandi. Olingan natijalar innovatsion pedagogik texnologiyalar musiqa o‘qituvchilarining metodik kompetentligini, ijodiy salohiyatini va kasbiy mahoratini rivojlantirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi. Maqolada ta’lim infratuzilmasini modernizatsiya qilish, metodik qo‘llanmalarni ishlab chiqish va o‘qituvchilar malakasini oshirish bo‘yicha amaliy takliflar ilgari surilgan.