XALQARO TAJRIBALAR ASOSIDA OLIY TA’LIM BOSHQARUV TIZIMINI RAQAMLASHTIRISH - Begmatova, Nodiraxon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu tadqiqot xalqaro tajribalarga asoslanib, oliy ta’lim boshqaruv tizimini raqamlashtirish jarayonlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Zamonaviy texnologiyalar, sun’iy intellekt va raqamli ma’lumotlar tahlili vositalari ta’lim jarayonlarini optimallashtirish, samaradorlikni oshirish hamda boshqaruv tizimini takomillashtirish imkonini beradi. Tadqiqotda turli mamlakatlarning oliy ta’lim muassasalarida joriy qilingan raqamli boshqaruv mexanizmlari, ularning samaradorligi va natijalari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari oliy ta’lim tizimini raqamlashtirish bo‘yicha metodik tavsiyalarni ishlab chiqishga xizmat qiladi.