ESHITISHIDA NUQSONI BO‘LGAN BOLALAR TA’LIMINING RIVOJLANISH TARIXI - Isabayeva, Mashhura; Olimova, Sarvaraxon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada maxsus pedagogika sohasining eshitishda nuqsoni bo‘lgan bolalar bilan ishlash tarmog‘i hisoblangan surdopedagogika hamda ushbu tarmoqning mazmun-mohiyati, rivojlanish jarayoni va bugungi kunda O‘zbekistonda tizimning joriy holati to‘g‘risida tahlil olib borilgan. Surdopedagogika sohasining xalqaro darajada rivojlanish bosqichlari, davlatlarda ta’limning qanday usullarda olib borilishi hamda sohaga kiritilgan yangiliklar bayon qilingan. Surdopedagogikaning alohida tarmoq sifatida Yevropada, AQSHda hamda Rossiyada vujudga kelishi hamda rivojlanishi, O‘zbekistonda bu sohaning rivojlanishi hamda huquqiy asoslari haqida batafil ma’lumotlar keltirilgan.