ELEKTR ENERGIYASINI ISHLAB CHIQARISHDA EKOLOGIK BARQARORLIK VA IQTISODIY SAMARADORLIK O‘RTASIDAGI MUVOZANAT - Butaboev, Muxammadjon; Jumaboev, Dilmurod (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Qayta tiklanuvchi energiya manbalari rivojlanishi zamonaviy iqtisodiyotning asosiy ustuvor yo‘nalishlaridan biriga aylanmoqda. Mazkur maqolada quyosh, shamol, suv, geotermal va bioenergiya kabi qayta tiklanuvchi energiya manbalari tahlil qilingan hamda ularning milliy iqtisodiyotga ta’siri o‘rganilgan. Statistik ma’lumotlar va zamonaviy loyihalar misolida bu sohaning global darajadagi o‘sishi va ekologik afzalliklari ko‘rsatilgan. Maqola yakunida qayta tiklanuvchi energiya manbalari rivojlanishining kelajagi va uning milliy iqtisodiyot uchun strategik ahamiyati baholanadi. Qayta tiklanuvchi energiya manbalari rivojlanishi zamonaviy iqtisodiyotning asosiy ustuvor yo‘nalishlaridan biriga aylanmoqda. Mazkur maqolada quyosh, shamol, suv, geotermal va bioenergiya kabi qayta tiklanuvchi energiya manbalari tahlil qilingan hamda ularning milliy iqtisodiyotga ta’siri o‘rganilgan. Statistik ma’lumotlar va zamonaviy loyihalar misolida bu sohaning global darajadagi o‘sishi va ekologik afzalliklari ko‘rsatilgan. Maqola yakunida qayta tiklanuvchi energiya manbalari rivojlanishining kelajagi va uning milliy iqtisodiyot uchun strategik ahamiyati baholanadi.