O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIDA ENERGIYA RESURSLARI ISHLAB CHIQARISHNING IQTISODIY SAMARADORLIGINI BAHOLASH - Yulduzxon, Sultonova; To‘xtayev, Og‘abek (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqola CRM tizimlarining turizm sohasida muvaffaqiyatli qo'llanilishiga bag'ishlangan. Tadqiqotda, CRM tizimlarining mijozlar bilan aloqalarni yaxshilash, sotuvlarni oshirish va mijozlar sodiqligini mustahkamlashdagi rolini tahlil qilinadi. Maqola, CRM tizimlarining joriy etilishi turizm kompaniyalarining iqtisodiy samaradorligini 20-30% ga oshirishiga yordam berganini ko'rsatadi. Shuningdek, tizimlar kompaniyalar uchun raqobatbardoshlikni oshirish va bozor ulushini kengaytirish imkoniyatini yaratgan. Biroq, tizimlarning samarali ishlashi uchun kompaniya strategiyasi, xodim malakasi va texnologiyalarga sarmoya kiritish muhim ahamiyatga ega.