DORIVOR NA’MATAK VA ZIRK MEVALARINING KIMYOVIY TARKIBI O‘RGANISHGA KIRISHISH - Tuychiyev, Galibjon; Razzakov, Nabijon; Ortikov, Muhammadibrohim (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Maqolada na’matak va zirk o‘simliklari mevalarining kimyoviy tarkibini fizik-kimyoviy uslublar bilan o‘rganish, yangi tabiiy oziq-ovqat qo‘shilmalari yaratish haqida boradi. O‘ simliklar mevalari ekstrakti tarkibidagi β-karotin va uning biologik aktivligi, moddalar almashinuvida faol qatnashib, odam organizmida bir qator kasalliklarni oldini olishi hamda davolovchi hususiyatlari bayon qilingan. Na’matak va zirk mevalari tarkibidagi betta - karotin miqdorini spektrofotometrik usulda aniqlash hamda bir nechta biogen elementlarning miqdoriy taxlilini optik-emussion spektrometrda o‘tkazilishi haqidadir.