PEDAGOG PROFESSIONALIZMINI RIVOJLANTIRISHNING AKMEOLOGIK DETERMINANTLARI - Salayeva, Muborak (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Maqolada pedagogik professionalizmni rivojlantirishga akmeologik yondashuv masalalari tadqiq qilingan. Pedagog professionalizmini rivojlantirishga eng maqbul sharoit yaratishning akmeologik modeli tahlil qilinib, unda pedagog professionalizmi tarkibiy tuzilmalarining o’zaro ta’siri va pedagogik faoliyat samaradorligini belgilovchi omillar muhokama qilingan. Shuningdek, ushbu model asosida pedagogning shaxsiy-individual xususiyatlari oʻrganilishi bilan birga pedagogik professionalizmning rivojlanishiga kasbiy faoliyatining ta’siri to’g’risidagi ma’lumotlar berilgan.