4-SINF ONA TILI SAVODXONLIGI DARSLARIDA “SIFAT SO‘Z TURKUMI” BILAN TANISHTIRISHNING INNOVATSION USULLARI - Davlatova, Saidaxon; Xodjayeva, Muazzamxon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada bugungi kun ta’limining dolzarb ahamiyatga ega bo‘lgan o‘zbek tili grammatikasidagi mavzulardan biri, xususan, sifat so‘z turkumini o‘quvchilarga o‘ragatishning innovatsion metodlari haqida so‘z boradi. Maqolada 4-sinf ona tili savodxonligi darslarida “sifat so‘z turkumi”ning o‘qitilishi va o‘rganishida innovatsion usullarning roli va ahamiyati muhokama qilingan hamda innovatsion usullar bilan o‘quv jarayonini yanada samarali qilish uchun interaktiv dars usullari, texnologik vositalar va zamonaviy integratsion usullarning tahlili keltirilgan. Natijalar qismida ta’lim jarayonida o‘tkazilgan innovatsion usullar orqali foydalanishda o‘quvchilarning sifat so‘z turkumidagi so‘zlarni o‘rganish va ularni amaliy ravishda qo‘llashlari uchun ko‘rsatilgan samarali natijalar bayon qilingan.