O‘ZBEKISTON JAHON SAVDO TASHKILOTIGA A’ZO BO‘LISHINING MAMLAKAT FOND BOZORIGA TA’SIRI - Yuldasheva, Nilufarxon; Nusratullayev , Burxonjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu tadqiqot Oʻzbekistonning Jahon Savdo Tashkilotiga (JST) aʼzo boʻlishining uning fond bozoriga taʼsirini oʻrganadi. Oʻzbekistonning JSTga aʼzo boʻlishi jahon iqtisodiyotiga integratsiyalashuv yoʻlidagi muhim qadam boʻlib, uning iqtisodiyotining turli tarmoqlariga, jumladan, fond bozoriga ham taʼsir koʻrsatadi. Sifat va miqdoriy metodologiyalarning kombinatsiyasidan foydalangan holda, ushbu tadqiqot O‘zbekistonning JSTga a’zo bo‘lganidan keyin fond bozoriga kutilayotgan ta’sirlarni tahlil qilishga qaratilgan. Savdo siyosatidagi o‘zgarishlar, bozor qoidalari, investorlarning kayfiyati va makroiqtisodiy ko‘rsatkichlar kabi omillar ularning fond bozori faoliyatiga ta’sirini baholash uchun tekshiriladi. JSTga aʼzolik va Oʻzbekiston fond bozori oʻrtasidagi munosabatlar haqida tushuncha berish orqali ushbu tadqiqot mamlakatning iqtisodiy dinamikasini tushunishga hissa qoʻshish va investorlar, siyosatchilar va manfaatdor tomonlar uchun qimmatli maʼlumotlarni taqdim etishga intiladi.