BARQAROR MOLIYALASHTIRISHDA BANKLARNING ROLI - Tashxodjayev , Abdurasul (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu tadqiqotda, banklarning barqaror moliyalashtirishga jalb etilishi bilan bog‘liq muammolar va imkoniyatlarni o‘rganildi, ular tartibga solish talablariga muvofiqlik va hisobot talablaridan tortib bozor dinamikasi va manfaatdor tomonlarning kutishlarigacha. Unda banklarning barqarorlik tashabbuslarining ishonchliligi va samaradorligini ta’minlashda risklarni boshqarish bo‘yicha ishonchli amaliyotlar, shaffoflik va hisoblashning ahamiyati muhokama qilinadi. Bundan tashqari, tadqiqotda banklar uchun barqaror moliyaning potentsial afzalliklarini, jumladan, obro‘sini oshirish, mijozlarga sodiqlik va yangi bozor imkoniyatlariga kirishni o‘rganiladi. Unda banklarning barqaror rivojlanish katalizatori sifatidagi roli, ularning moliyalashtirish va investitsiya faoliyati orqali inklyuziv va barqaror iqtisodiyotga o‘tishga ko‘maklashuvchi roli ko‘rsatilgan. Xulosa qilib aytganda, tadqiqot barqaror moliyani rivojlantirish yo‘lidagi global sa’y-harakatlarga hissa qo‘shishda banklarning hal qiluvchi rolini aniqlandi.