KORXONALARNI RIVOJLANTIRISH DASTURINI ISHLAB CHIQISH VA AMALGA OSHIRISHDA INVESTITSIYALARNING ROLI - Mo‘minova , Kanizaxon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Maqolada korxonalarni rivojlantirish dasturini ishlab chiqish va amalga oshirishda investitsiyalarning roli qandayligi, ularni bu jarayondagi ijobiy va salbiy tomonlari haqida so‘z yuritiladi. Ushbu mavzu yuzasidan bir qator tadqiqotchilar tomonida olib borilgan ilmiy izlanishlar va ularning tahlili bayon qilinadi. Shuningdek tadqiqotni olib borish jarayonidagi Statistik ko‘rsatkichlarni tahlil qilishda O‘zbekiston Respublikasining statistika portali statistik ma’lumotlaridan foydalanilgan. Korxonalarni rivojlantirish dasturini ishlab chiqish va amalga oshirishda investitsiyalarning roli qay darajada ekanligini aniqlash maqsadida O‘zbekiston hududida faoliyat olib boruvchi korxona menejerlarning fikri o‘rganilgan. Menejerlarni bu savollarga bergan javoblari maqolaning natijalar qismida bayon qilindi. Maqolaning ohirida muallif tomonidan korxonani rivojlantirishda investitsiyalarning rolini oshirish uchun bir nechta muhim tavsiyalar berib o‘tilgan.