MAHSULOT ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIK KO‘RSATKICHLARI TAHLILIGA MARJINAL YONDASHUV - Kusharov , Zoxid (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Maqolada chorvachilik mahsulotlari, xususan go‘sht va sut ishlab chiqarish jarayonida samaradorlikni oshirishda marjinal tahlil usullarining ahamiyati, uni aniq ma’lumotlar asosida hisoblash yo‘llari, hisoblashlar bo‘yicha olingan natijalar tahlil etish asosida ilmiy xulosalar bayon qilingan. Bunda marjinal tadqiqot usulining o‘ziga xos xususiyatlari ochib berildi, elastiklik ko‘rsatkichlari jumladan, narxga nisbatan talab elastikligi yoki daromadga nisbatan talab elastikligi sifatida go‘sht bozoridagi vaziyatni yanada aniqlashtirishga imkon yaratdi. Marjinal tadqiqotlarimiz uchun qo‘llaniladigan o‘zgaruvchan xarajatlarga asosan ozuqa xarajatlari hisobga olindi.