IQTISODIYOT YO‘NALISHI TALABALARI UCHUN MATEMATIKA FANINI O‘QITISHDA UNUMLI METODLAR - Iqboljon Xaydarov (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqola iqtisod talabalariga matematikani o‘rgatishning samarali usullarini o‘rganadi, ta’lim natijalarini yaxshilash uchun samarali ta’lim metodlaridan foydalanish muhimligini ko‘rib chiqadi. Hayotiy misollar, interfaol metodlar, texnologiya integratsiyasini o‘z ichiga olgan holda, o‘qituvchilar o‘quvchilarning faolligini va tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantiruvchi samarali o‘quv jarayonlarini tashkil etish mumkin. Maqola nazariy matematik tushunchalar va iqtisoddagi amaliy qo‘llanmalar o‘rtasidagi tafovutni bartaraf etishda ushbu o‘qitish metodologiyalarining ta’sirini ta’kidlaydi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, innovatsion o‘qitish amaliyotini qo‘llash orqali o‘qituvchilar iqtisod yo‘nalishi tabalariga matematik tamoyillarni chuqur tushunish va ularning iqtisodiy tahlil va qarorlar qabul qilish jarayonlaridagi ahamiyatini oshirishlari mumkin.