KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIKNI DAVLAT TOMONIDAN QO‘LLAB-QUVVATLANISHIDA XORIJIY TAJRIBA - Xursanaliyev, Boburmirzo (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada ishida kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni rivojlantirish bugungi rivojlanayotgan zamonda qanchalik muhum ekanligi xaqida so‘z boradi. Kichik biznes va tadbirkorlikni davlat tomonidan tartibga solinishi tadbirkorlik faoliyatiga qaydarajada ahamiyatli ekanligiga oid birqancha xorij adabiyotlari ustida tahlil o‘tkazildi. Tadqiqotimizning asosiy maqsadi kichik biznes va tadbirkorlikni tartibga solish va uni rivojlantirishda xorij tajribalarini tadbiq etish bo‘lib, ushbu tadqiqotni amalga oshirishda tadqiqot metodining qiyoslama usulidan foydalanildi. Tadqiqotni yoritib borishda ikkilamchi ma’lumotlardan foydalanildi. Ikkilamchi manba ma’lumotlari xalqaro darajada tan olingan baza va jurnallar, maqolalar, ilmiy maqolalar veb-sayt ma’lumotlari hamda rasmiy hujjatlardan to‘plandi. Xorijning eng rivojlangan davlatlarida tadbirkorlikni tartibga solishda ularga yaratilgan erkinliklar va shart-sharoitlari ustida tahlil olib borildi. O‘zbekistondagi tartibga solish jarayoniga taqqoslandi. Maqola yakunida tadqiqotchining xulosalari va bu sohada tadqiqot olib boruvchilar uchun tavsiyalari berib o‘tildi.