QORAQALPOGʻISTON RESPUBLIKASI AHOLI SONI OʻZGARISHINING IQTISODIY STATISTIK TAHLILI - Eshniyazov , Djamshid Djaxangirovich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada aholi soni dinamikasi, uning yosh-jinsi tarkibini, shuningdek aholi soni oʻzgarishiga taʻsir qiluvchi asosiy omillar tavsifi, shunigdek, aholi soni toʻgʻrisidagi maʻlumotlarning asosiy manbalari koʻrib chiqilgan. Shu bilan bir qatorda, Qoraqalpogʻiston Respublikasida Qoraqalpogʻiston Respublikasi doimiy aholi soni va dinamikasi yillar kesimida taxlil qilingan, aholi soni emperik va nazariy jihatdan ko’rib chiqilgan, aholi soni dinamik qator darajalarining oʻzgarishining asosiy tendentsiyasini ifodalovchi miqdoriy modelni taqdim etish uchun bir qator dinamikaning analitik tekislash orqali oʻrganilgan hamda Qoraqalpogʻiston Respublikasi aholi sonining analitik tekislash natijasida haqiqiy qayd etilgan aholi soni koʻrsatkichlariga juda yaqinligini haqida xulosalar qilingan.