MAKTABGACHA KATTA YOSHDAGI BOLALARNI SON-SANOQ BILAN TANISHTIRISH USULLARI - Ibroximova Madinaxon Munavvarjon qizi; Alixodjayev Raxmonali Mexmonovich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Mazkur maqolada zamonaviy nuqtai nazardan maktabgacha yoshdagi bolalarning ilk matematik ta’limini jamiyat talablari darajasida tayyorlash, uning psixologik- pedagogik ta’siri, rivojlantirish tadqiqot metodologiyasini o‘rganish yoritib berilgan. Bundan tashqari maktabgacha katta yosh bolalarda matematik tasavvurlarni shakllantirish hamda son-sanoqqa o‘rgatishda o‘ziga xos bo‘lgan metodologiyani ishlab chiqish, ta’limining asosiy didaktik ta’moillari va o‘yinlar, bolalarda matematik tasavvurlarni kengaytirish, chuqurlashtirish va umumlashtirish hamda hisoblash faoliyati rivojlanishini taminlashga yo‘naltirilgan. Shuningdek,sanash faoliyatining rivojlanishdagi bosqichlari, vaqtni idrok etish, bolalarning maktabga tayyorgarlik darajasiga qo‘yiladigan minimal talablar, oilada va maktabgacha ta’lim tashkilotlarida olib boriladigan metodik ishlarni rejalashtirish kabi masalalar ochib berilgan.