O‘SMIRLARDAGI AXLOQIY-IDEALNING RIVOJLANISH XUSUSIYATI - Baxtiyorjonova Mashxurabonu; Nargizaxon Usmonova (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu tezisda shaxs kamolotining yetuk davrlaridan o’smirlik pallasidagi shakllanishda davom etayotgan axloq va axloqiy ideal, axloqiy tushunchalar ko’rsatib o’tilgan.Krizislar, tanazzullar davri bo’lmish o’smirlik pallasida shaxs axloqiy jihatdan intensivlik bilan shakllanadi. Bu davrda ota-onalar, pedagoglar tomonidan berib borilayotgan ta’lim-tarbiyaviy tadbirlar to’gri tashkil etilsa maqsadga muvofiq ekanligi ta’kidlab o’tiladi.