JADID MA’RIFATPARVARLARI PEDAGOGIK FAOLIYATINI BUGUNGI JAMIYATDAGI INSON QADRI VA SIFATINI OSHIRISHDAGI O‘RNI - Mirzaliyeva Zarinabonu Jahongir qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada Turkiston Jadid ma’rifatparvarlarining pedagogik faoliyati va jamiyatda inson qadri va ta’lim sifatini oshirishdagi mohiyati ochib berilgan. Shuningdek, maqolada bugungi kundagi ta’lim tizimini rivojlantirishda jadidlarning ma’rifatchilik harakatlarining ahamiyati haqidagi masalalar chuqur tahlil etilgan.