BOSHLANG‘ICH SINFLARDA BADIIY ASARNI TAHLIL QILISH USTIDA ISHLASH - Begmatov Azizbek Tursunbaevich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada zamonaviy texnologiyalar orqali o’quvchilarda fanga oid tayanch kompetensiya elementlari shakllantirish jihatlari aytib o’tilgan. Tanlangan metodni qo’llash orqali o’quvchilarning tarixga, milliy qadriyatlarga bo’lgan qiziqishlari ortadi, o’quvchilar ijodiy, erkin o’z fikrlarini bildirishga harakat qiladilar, bu bilan ularning mustaqil fikri, dunyo qarashi o’sadi, darsdagi qiziqishlari, topqirliklari, zukkoligi, tezkorligi, faolliklari oshib borishi yoritilgan.