BADIIY ADABIYOTDA “NAFRAT” SO’ZINING TURLI MA’NOLARDA QO’LLANILISHI - Umurqulov B.N., YakubovaD.T., Yoqubov X.T (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Badiiy asarda til o’zining insonlar orasida aloqa quroli vazifasini to’la saqlagan holda o’zining ekspressiv funksiyasini namoyon etadi. Badiiy til umumxalq tili va adabiy til bilan o’zaro munosabatda bo’lsa-da, farqli tomonlarga ham egadir. Til badiiy - adabiyotning birinchi elementi, obraz yaratishdagi asosiy quroli sanaladi.