YANGI O’ZBEKISTONDA TA’LIM SOHASIDAGI ISLOHOTLAR VA ULARNING NATIJALARI TDPU MISOLIDA - Rahimberdiyeva Yulduzxon Jahongir qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada ta’lim tizimidagi islohatlat haqida va bu islohatlat bizning o‘qishimizda qay darajada targ‘ibot qilanayotganligi to‘g‘risida yozilgan. Mamlakatimizda istiqlolning dastlabki yillaridan boshlab ta’lim-tarbiya tizimini rivojlantirish davlat siyosati darajasiga ko‘tarilib, farzandlarimizning jahon andozalariga mos sharoitlarda zamonaviy bilim va kasb-hunarlarni egallashlari, jismoniy va ma’naviy jihatdan yetuk insonlar bo‘lib voyaga yetishlarini ta’minlash, ularning qobiliyat va iste’dodi, intellectual salohiyatini ro‘yobga chiqarish, yoshlarimiz qalbida ona yurtga sadoqat va fidoyilik tuyg‘ularini kamol toptirish borasida ulkan ishlar amalga oshirilmoqda. So‘nggi 5 yil ichida oily ta’lim tizimida ham ko‘plab yangiliklar va islohotlar natijasida tizimda ijobiy o‘zgarishlar bo‘lyapti. Ushbu maqolada, oliy ta ‘lim tizimidagi islohotlar va yangiliklar tahlil qilinib, fikr yuritiladi.