OBRAZLARDA YOZUVCHI RUHIYATINING AKS ETISHI - Rajapova Xulkaroy Atabek qizi; Yangibayeva Nodira (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Shukur Xolmirzayev asarlaridagi qahramonlar realistik adabiyotning vakillari. Ular uchun muayyan bir shaxslar asos bo‘lgan va yoki adibning diqqatiga tushib, uni ilhomlantirgan. Shubhasiz, adibga ko‘pincha o‘z hayoti chinakam manba bo‘la oldi. Ushbu maqolada adib yaratgan qahramonlarda ijodkor ruhiyati qay darajada singdirilganini aniqlaymiz.