SUN’IY INTELLEKTNI BIZNES VA JAMIYATDA ISHLAB CHIQISH VA QO’LLASH. - Odilov Abdulloh; Mulaydinov Farxodjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqola biznes va jamiyatda sun’iy intellektning (AI) rivojlanishi va qo’llanilishini o’rganadi. Sun’iy intellekt turli sohalarda, jumladan sog’liqni saqlash, moliya, ishlab chiqarish va boshqa ko’plab sohalarda keng qo’llaniladi. AIdan foydalanish jarayonlarning samaradorligi va aniqligini oshirishi, xarajatlarni kamaytirishi, mahsulot va xizmatlar sifatini oshirishi mumkin. Shu bilan birga, sun’iy intellektdan foydalanish ma’lumotlarni himoya qilish, etika va maxfiylik bilan bog’liq bir qator muammolarga duch keladi. Ushbu maqola biznesda va jamiyatda sun’iy intellektdan foydalanishning afzalliklari va qiyinchiliklarini ko’rib chiqadi va sun’iy intellektdan foydalanishning axloqiy va huquqiy jihatlarini yaxshilash bo’yicha tavsiyalar beradi.